Romania – Tara Oamenilor Parsivi!!!

Nimic in tara asta nu mai este simplu, pur si nealterat. Totul este acoperit de mazga si mizerie umana.

Totul este pe interes, de la relatii de amicitie pana la casatorii, totul trebuie sa fie cu un scop, sa fie un castig.

Daca nu aduce castig atunci nu este dorit de nimeni. Se calca in picioare pentru bani, nu au scrupule, de la cel mai mare om in stat pana la cel mai mic, toti te-ar umili, maltrata, te-ar baga in pamant numai ca ei sa aibe de castigat. Se calca in picoare in familie, isi fura pamanturi, isi fura bani, se dau afara din casa, copii pe parinti, parinti pe copii.

Nici sentimentul de dragoste nu mai are nici o putere, totul este pe interes, daca ai ceva sa imi oferi (casa, masina, bani) ma insor/marit cu tine. Casatorii aranjate, casatorii din interes, divortam sa pastram ce am furat cu nesimtire (bunul castigat ilicit in urma divortului devine bun castigat in urma partajului). Mi-o trag cu tine daca ma ajuti aici, acolo, daca imi maresti nota, daca imi cumperi tzoale de la paris…

Nu mai exista evenimente facute din dragoste, totul se face pentru bani. Nunti, botezuri totul sa fie cu cati mai multi invitati ca sa castigam cati mai multi bani. Nu mai se cheama prietenii, cunostintele bune la nunta, la botez, se cheama tot satul/orasul. Nu trebuie sa vii sa asisti la un moment important in viata a doi oameni, trebuie sa vii sa dai darul. Unii disperati dau petrecere cu dar inainte sa faca nunta, fac nunta la parintii lui, la parintii ei si se pregatesc si de botez. Ghinion ca Biserica Ortodoxa nu accepta rebotezarea, ca in romania s-ar reboteza pe capete. Daca indrazneste cineva sa faca o nunta sau botez intre prieteni, intre rude, ce fraieri sunt, ce prosti, nu au castigat nimic.

Nimeni nu se gandeste la interesul si binele societatii, al tuturor, conteaza doar ce are individul de castigat. Totul in viata romanilor se rezuma la avutire, la castig usor de bani, la etalarea banilor, a masinilor, a caselor. Nu conteaza, mi-o trag cu 10 dar tie iti spun in fiecare dimineata “te iubesc”. “Te iubesc” a devenit un tic verbal, nu mai inseamna nimik pentru aproape nimeni. Sunt blazati aia care gandesc si care se exprima liber despre realitate. Toata lumea stie ce se intampla in Romania, toata lumea se complace, nimeni nu considera a fi normal sa te pui contra curentului.

 

Un bun prieten mi-a spus odata : Mizeria Umana este Monumentala!